Despre

Mihai Alexandru Dincă este un scriitor bucureștean născut în 1992, fost student la Facultatea de Inginerie Aerospațială în cadrul Politehnicii, după un an de Conservator și obținerea licenței în inginerie audio la institutul SAE. Mai este și chitarist, compozitor și textier în trupa de blackened prog/djent Apa Sîmbetii,  pasionat, printre altele, de muzică extremă și de tot ce ține de știință, inginerie și spațiul cosmic. Când nu compune muzică alambicată sau privește cu jind prin telescop, scrie SF-uri, influențele principale fiindu-i romanele lui Arthur C. Clarke și poveștile lui H.P Lovecraft.

Este membru fondator al grupului literar Secția 14, înființat după încheierea atelierului SF&F organizat de Revista de povestiri în 2014. A debutat cu povestirea Viziuni ale Paleocosmosului în revista Nautilus, nr. 81 (octombrie 2014), publicând apoi proză scurtă online și în revistele Gazeta SF, Ficțiuni.ro și ArgosMagazine, dar și pe hârtie, în revista Galileo, antologia Argos Doi, antologia Eroi fără voie și în revista Știință&Tehnică nr. 51 (noiembrie 2015).

În septembrie 2016 a fost distins cu premiul S&T pentru debut, pentru nuvela intitulată Oroarea din Oort, iar noiembrie 2016 a marcat dublul debut în volum propriu, cu lansări la două edituri diferite, în cadrul târgului de carte Gaudeamus. În continuare pregătește noi povestiri, nuvele și cel puțin un roman, dacă îi ies socotelile.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s